Barnekreftdagen 2024: En betydningsfull møteplass

Forskere 2024 barnekreftdagen Hele 19 millioner kroner ble delt ut til seks ulike forskningsprosjekter på barnekreft.

- Barnekreftforeningens mål er at ingen barn skal dø av kreft, og at de som rammes skal få så gode liv som mulig, sa generalsekretær Trine Nicolaysen. 

Internasjonal markering

- Vi er så takknemlige for at fantastiske givere, frivillige, helsepersonell og forskere alle bidrar på hver sin måte i arbeidet mot dette målet, sa generalsekretæren. For syvende gang kunne hun ønske velkommen til markeringen av Den internasjonale barnekreftdagen. 

Barnekreftforeningen har siden 2017 delt ut til 185 millioner kroner til ulike forskningsprosjekter. Nicolaysen fremhevet betydningen av norsk deltakelse i internasjonale studier. 

- Barn og unge rammes av kreft i alle verdens land; til sammen så mange som 400 000 hvert år. Internasjonalt samarbeid er avgjørende for fremskritt. I dag bæres gullsløyfa verden over, i solidaritet med barna, ungdommene og familiene deres.

Variert program

På Litteraturhuset i Oslo var rundt 100 forskere, familier, helsepersonell, partnere og private bidragsytere samlet til markeringen. Olav Strand Ruud, Kevin Hægeland og Ingrid Larsen har alle et nært, personlig forhold til barnekreftsaken. 

Olav Strand Ruud, Kevin Hægeland og Ingrid Larsen er alle ildsjeler som gjør en uvurderlig innsats for barn og unge med kreft.

Olav, som nå er student, hadde selv kreft som ung tenåring. Kevin er pappa til Matheo, som fikk kreftdiagnosen for nøyaktig 10 år siden, og nå er kreftfri. Ingrid mistet sin lillesøster, Nora, i kreft i 2015.

De er alle viktige bidragsytere til Barnekreftforeningens arbeid. Olav og Ingrid har begge arrangert studentløp til inntekt for barnekreftsaken, mens Kevin har bidratt lokalt som tillitsvalgt, og har gjennom 4 år vært en del av Team Rynkeby. 

Å bidra til Barnekreftforeningens arbeid er å gjøre noe godt for seg selv, samtidig som man gjør noe godt for andre.

Kevin Hægeland

Engasjement og giverglede

Marianne Sveen deltok på Litteraturhuset som musiker, men også som mamma til to barn. I sine egenskrevne sanger delte hun personlige opplevelser og følelser som oppstod, da datteren Fia fikk kreft som toåring. 

Marianne Sveen og Torgrim Vågan underholdt med vakker sang.

Da Fia ble syk, ble hele familien rammet, spesielt storebroren. Inntektene fra sangen jeg har skrevet til Syver, vil gå uavkortet til Barnekreftforeningen.

Marianne Sveen

Flere av Barnekreftforeningens høyt verdsatte samarbeidspartnere var til stede på arrangementet.

Marius Klemo, merkevaresjef i Elkjøp og mannen bak Fotballtrøyefredag, Kenneth Baltzersen, Country Manager Team Rynkeby og Morten Skjønsberg, medieansvarlig i Norges Fotballforbund, fortalte om motivasjonen engasjementet.

19 millioner til forskning

Barnekreftforeningens fagsjef, Britt Ingunn Wee Sævig, stod for utdelingen av forskningsmidler til følgende prosjekter:

Swapnil Parashram Bhavsar: Rollen til tumor-avledede eksosomer i nevroblastom

Emmet Mc Cormack: CAR T for hematologiske pediatriske maligniteter

Hanne Cathrine Lie: Veien videre-programmet for barnekreftoverlevere

Monica Cheng Munthe-Kaas: Den norske barnekreftbiobanken

Christian Magnus Thaulow: Bedre antibiotikabehandling til barn med kreft

Aina Ulvmoen: Ny, avansert diagnostikk av hjernesvulst hos barn

Forskning nytter!

Takket være alle våre givere og støttespillere kunne vi på Barnekreftdagen dele ut 19 millioner til forskning på barnekreft. Samtlige prosjektlederne uttrykker takknemlighet og ydmykhet over å motta støtte til sin videre forskning. 

Ønsker du å bidra til håp og fremskritt, kan du registrere deg som fast giver med et valgfritt månedsbeløp her, eller gi en gave i skjemaet nederst på siden.

En lysende gullsløyfe

I etterkant av arrangementet på Litteraturhuset, samlet rundt 200 personer seg til lysmarkering på Slottsplassen.

- Dette er en dag for å vise støtte til barn, ungdom og familier som kjemper en tøff kamp mot kreften, sa Barnekreftforeningens styreleder Geir Brekke Jenssen. - Gullsløyfen symboliserer håp, styrke og optimisme. 

H. M. Kongens Gardes trompetsolister ga arrangementet en høytidelig ramme, og markerte ett minutts stillhet. Sølvguttene sørget for en stemningsfull korsang, og Maria Teresa Contreras Halvorsen, som mistet sin seks år gamle datter Esther i 2016, delte sin historie med de fremmøtte. 

Å miste et barn i kreft er naturstridig, meningsløst og ensomt. I Barnekreftforeningen har vi funnet fellesskap og samhold.

Maria Teresa Contreras Halvorsen

Del artikkelen på Facebook, Twitter

Gave

Med din gave, gir du barn og familier som er rammet av kreft, håp i en vanskelig tid. Sammen skal vi finne bedre behandlingsmetoder, slik at flere barn får et godt liv etter behandling. Tusen takk!

Ja, jeg samtykker til at Barnekreftforeningen kan bruke mine kontaktopplysninger til å oppfylle min giveravtale. Beløpet trekkes den 20. i hver måned. Du kan når som helst avslutte avtalen på telefon 919 02099 eller epost til [email protected]
Kontaktinfo hentes fra Vipps
Kontaktinfo hentes fra AvtaleGiro
Kontaktinfo hentes fra Vipps
Kontaktinfo må fylles ut
For bedrifter