Styrke i sorgen

Styrke

Historien til Magnus er ikke en solskinnshistorie, selv om det var mye solskinn og håp underveis, helt til det siste. Magnus ble født 16.08.18, og var lillebror til to år eldre Maya. Han fikk påvist Atypisk teratoid/rhabdoid tumor (AT/RT) i hjernen rett før jul 2018, bare fire måneder gammel.  

Magnus og storesøster Maya

– Etter første behandling i juni 2019 var tilsynelatende kreften borte, men vi fikk beskjed om at det var svært sannsynlig at den kom tilbake. Han var gjennom mange cellegiftkurer, stamcellebehandling og operasjoner. Og vi hadde håpet og troen med oss hele veien, sier mamma Henriette.  

Allerede et par måneder senere, i september, ble det konstatert kraftig tilbakefall og spredning. Da var det ingenting mer å gjøre.  

Magnus døde oktober samme året.  

– Magnus var den tøffeste, blideste og enkleste babyen å ha med å gjøre. Han hadde verdens beste søster, og de hadde et magisk bånd, sier Henriette. 

Vanligste dødsårsaken blant barn 

Selv om overlevelsen på barnekreft har økt de siste årene, så er barnekreft fortsatt den vanligste dødsårsaken blant barn mellom 1-14 år.  

Sorgen over å ha mistet et barn går aldri helt «over». Det kreves en helt spesiell styrke å stå i sorgen etter at et barn har gått bort. Litt etter litt blir hverdagen enklere, og man klarer å holde sorgen litt på avstand.   

Mange finner trøst i å tenke på hva barnet hadde ønsket for dem. Søsken er også en veldig sterk motivasjon for å gå videre, i tillegg til det å ha gode venner og familie rundt seg.  

I år som i fjor samler Barnekreftforeningen inn penger til forskning på barnekreft, og vi kommer ikke til å gi oss, før vi har nådd vårt mål om at ingen barn skal dø av kreft.   

Gi styrke til jul - støtt forskning på barnekreft!

Del artikkelen på Facebook, Twitter

Gave

Med din gave, gir du barn og familier som er rammet av kreft, håp i en vanskelig tid. Sammen skal vi finne bedre behandlingsmetoder, slik at flere barn får et godt liv etter behandling. Tusen takk!

Om gaven
Om deg
Skattefradrag krever personnummer
Submit