En flaske er nok - for å gi håp til barn med kreft

Henning henter flasker

Høsten 2020 satt Henning og tenkte gjennom hvordan han kunne samle inn penger til Barnekreftforeningen, i en tid hvor hele landet og mange bedrifter er i krise med en usikker økonomi.

Henning jobber til daglig som sykepleier, og holder foredrag om blant annet det å gjøre begrensninger om til muligheter.

– Jeg brainstormet med meg selv, og prøvde å komme opp med ideer til hvordan alle i hele Norge kan delta, uansett økonomi. Så kom jeg på ideen om at alle har jo en tomflaske stående.

Neste spørsmål han stilte seg var hvordan han skulle få en flaske fra alle i hele Norge. Det kunne umulig være så vanskelig, tenkte han.

Dermed ble prosjektet «En flaske er nok» til.

En flaske per innbygger

Henning forteller at det ble bestemt ganske tidlig at målet skulle være en flaske per innbygger i Norge.

Vi rundet opp litt, og sa at målet er seks millioner flasker innen 31. juli. Jeg er skråsikker på at vi når målet!

Henning Aarekol

Sykler for Team Rynkeby

Henning, har tidligere erfaring med å samle inn penger, som syklist for veldedighets sykkellaget Team Rynkeby, som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til Barnekreftforeningen. Dette blir fjerde gangen han er med til Paris.

– Jeg har blant annet deltatt på ThorXtri, der jeg fikk inn 45 000 kroner. Jeg syklet også hjem fra innspillingen til 71 grader Nord i 2018, fra Bodø til Trondheim og fikk inn nesten 45 000 kroner da også.

For øyeblikket er det 10 Team Rynkebylag i Norge som er involvert i «En flaske er nok». Utenom dette er det også mange privatpersoner som har engasjert seg.

Folk åpner opp garasjene sine for å samle på tomflasker, og til nå har 56 av landets kommuner gitt bidrag.

Henning Aarekol

Et løft for barnekreft og miljøet

Henning forteller at det beste med prosjektet er engasjementet de møter.

– Kreftsyke, unge, gamle, idrettshelter, fattige, rike, sykehjem, barnehager, foreldre, alle er med og bidrar, og gjør sitt for at vi skal nå målet!

Engasjementet er stort, og det er kanskje ikke så rart. Her slår man to fluer i en smekk. Man unngår at tomflasker og brusbokser blir liggende i naturen, og samtidig samler inn penger til barnekreftforskning.

Samhørighet og positive vibber

Henning får daglig inn meldinger fra mennesker over hele landet som er glad for å kunne bidra, og være med på noe som er større enn seg selv.

– Det er et fantastisk engasjement til dette prosjektet. Siden prosjektet er lavterskel, slik at alle kan bidra, så tror jeg flere føler samhørighet til det. Vi trenger alle litt positive vibber i disse koronatider.

Foto: Privat

Henning vil gjerne trekke frem et eksempel som han er spesielt stolt av.

Emil som er 10 år, har alltid vært en trofast tilhenger av prosjektet. Han har hatt kreft i 5 år, og er på behandling som gjør at det er vanskelig for han å bidra. Allikevel har han klart å  samle flasker for 10 600 kroner ved å engasjere nabolaget og kommunen han bor i!

– Mitt største øyeblikk var da jeg fikk lov til å møte han i hjemkommunen og se engasjementet, og bli med han og søsteren for å pante flasker.

Slik kan du bidra

Har du en flaske til overs og ønsker å bidra?  Løp til butikken og putt flaskene i panteautomaten, og Vipps beløpet til 626368. Merk innbetalingen med kommunen du bor i. Da får «En flaske er nok» vite hvor mange flasker din kommune har bidratt med.

Del artikkelen på Facebook, Twitter

Gave

Med din gave, gir du barn og familier som er rammet av kreft, håp i en vanskelig tid. Sammen skal vi finne bedre behandlingsmetoder, slik at flere barn får et godt liv etter behandling. Tusen takk!

Ja, jeg samtykker til at Barnekreftforeningen kan bruke mine kontaktopplysninger til å oppfylle min giveravtale. Beløpet trekkes den 20. i hver måned. Du kan når som helst avslutte avtalen på telefon 919 02099 eller epost til [email protected]
Kontaktinfo hentes fra Vipps
Kontaktinfo hentes fra AvtaleGiro
Kontaktinfo hentes fra Vipps
Kontaktinfo må fylles ut
For bedrifter