- Spillerne på herrelandslaget valgte selv barnekreftsaken som sin hjertesak, forteller Morten Morisbak Skjønsberg, medieansvarlig for herrelandslaget.
Magiske øyeblikk
- Vi får mange henvendelser om å støtte ulike formål, og etter litt research tok spillerne, med kapteinsteamet i spissen, valget om å samarbeide med Barnekreftforeningen. Det gjør at spillernes vilje til å bidra er stor.
Barnekreftforeningens samarbeid med Norges Fotballforbund startet i 2022, og har allerede tilført stor verdi i livene til hundrevis av barn og unge. NFF bidrar med billetter til landskamper for Barnekreftforeningens medlemmer, og til viktig oppmerksomhet rundt barnekreftsaken. I tillegg har spillerne også stilt opp ved ulike anledninger for å glede barn som er rammet av kreft.
- NFFs bidrag kan ikke måles i kroner og øre, men det er utrolig verdifullt, sier leder for marked og innsamling i Barnekreftforeningen, Irene Rivelsrud. - Samarbeidet tilfører en annen dimensjon, da noe av det viktigste Barnekreftforeningen gjør, nettopp er å skape gode øyeblikk for barna og familiene som rammes.
- Å kunne gå på kamp mens man er under behandling, eller at et barn som er i siste fase av livet får møte sine helter, betyr veldig mye.
To ulike verdener
Da Barnekreftforeningen Oslo og Akershus arrangerte sommerfest utenfor Rikshospitalet i juni 2023, fikk de fremmøtte en stor overraskelse. Inn på parkeringsplassen rullet herrelandslagets spillerbuss, og de store profilene nærmest veltet ut, den ene etter den andre. Spillerne tok seg god tid til å prate med barna.
- Besøket på Rikshospitalet var en sterk opplevelse for spillerne. Det var to vidt forskjellige verdener som møttes.
Morten Morisbak Skjønsberg
Medieansvarlig herrelandslaget, NFF
Skjønsberg forteller at sommerfesten ble holdt dagen etter den skjebnesvangre kampen mot Skottland på Ullevaal. Tapet etterlot laget små sjanser for å kvalifisere seg til EM i Tyskland sommeren 2024.
- Vi var langt nede etter tapet mot Skottland, og besøket på Barnekreftforeningens sommerfest var frivillig. Likevel ble alle spillerne som hadde mulighet med til Rikshospitalet, forteller han.
- Noen av møtene gjorde sterkt inntrykk på spillerne, og setter selvsagt fotballen i perspektiv. Spillerne setter stor pris på å kunne bidra.
Verdifull synlighet
NFF spiller naturligvis også på lag med Barnekreftforeningen i forbindelse med Fotballtrøyefredag. I tillegg til å dele innhold til sine nær 400.000 følgere, bidro flere av landslagets profiler med innlegg i sosiale medier. Også landslagssjefen selv, Ståle Solbakken, oppfordret alle til å ta på seg fotballtrøye og støtte Barnekreftforeningens arbeid.
- Verdien NFF tilfører ved å skape synlighet for barnekreftsaken i sine kanaler, er helt enorm, sier Rivelsrud. - I tillegg til lysglimtene de skaper for barn, ungdom og familier, fører denne synligheten til økt økonomisk støtte, som brukes til videre forskning på barnekreft.
- Fotballtrøyefredag er naturligvis spot on for oss, sier Skjønsberg. - Jeg håper vi kan utvikle samarbeidet videre.
3. mai er det endelig klart for FotballtrøyeFredag igjen.
Bli med på laget i kampen mot barnekreft!
MatchWornShirt
- I tiden som kommer vil vi blant annet inkludere kvinnelandslaget mer i samarbeidet med Barnekreftforeningen, fortsetter han.
NFF har nylig inngått en avtale med MatchWornShirt. I forbindelse med alle A-landskamper, settes det opp en auksjon på MatchWornShirt sine hjemmesider. En rekke landslag og store klubber auksjonerer bort sine trøyer på denne måten, og i de fleste tilfeller går inntektene til et veldedig formål.
Auksjonene gir altså fotballsupportere verden over mulighet til å sikre seg profilenes drakter, og samtidig støtte en god sak. Og inntektene fra de norske landslagenes drakter - ja de går til spillernes egen hjertesak, Barnekreftforeningens arbeid.
- Vi er både stolte og ydmyke over at NFF har valgt nettopp barnekreftsaken som sin hjertesak, sier Irene Rivelsrud takknemlig.
3. mai er det endelig klart for FotballtrøyeFredag igjen.
Bli med på laget i kampen mot barnekreft!