Barnekreftforeningen har siden 2017 bevilget over 200 millioner kroner til forskning på barnekreft.
Søknadsfrist 1. november
Fra 1. september vil Barnekreftforeningens forskningsnemnd, som består av fagpersoner med bred forskningskompetanse og erfaring fra ulike forskningsmiljøer, ta imot og behandle søknader om forskningsstøtte. Søknadsfristen er 1. november, og de utvalgte prosjektene vil kunngjøres på Barnekreftdagen, 15. februar 2025.
- Barnekreftforeningens mål er at ingen barn skal dø av kreft, og at overlevende skal leve gode liv etter behandling, sier generalsekretær Trine Nicolaysen.
Det er Barnekreftforeningens hovedstyre som fatter det endelige vedtaket om tildeling, etter innstilling fra forskningsnemnden. Søkerne vil få beskjed om eventuell tildeling før årsskiftet.
- Uten Barnekreftforeningens støtte til etablering og drift, ville vi ikke hatt en norsk barnekreftbiobank.
Monica Cheng Munthe-Kaas
Overlege og forsker, OUS
Barneonkologiske forskningsprosjekter
Barnekreftforeningen støtter relevante, norske barneonkologiske forskningsprosjekter og kliniske prosjekter hvor resultatene forventes å komme norske barn til gode. Forskningen kan omfatte biologisk, epidemiologisk og registerbasert forskning, samt prekliniske fase 1 og fase 2 studier, diagnostisk/behandlingsrelatert, men også sykepleiefaglig og psykososial forskning.
Relevansen for barnekreft må komme tydelig frem i søknaden. Dette er særlig viktig for prosjekter med indirekte kreftrelevans for barn.
Fra forskning til infrastruktur
Blant prosjektene Barnekreftforeningen har støttet, er Den norske barnekreftbiobanken, under ledelse av overlege og forsker Monica Cheng Munthe-Kaas.
- Barnekreftbiobanken er i økende grad en integrert del av driften på sykehusene. Slik sett har vi nådd målet om at dette ikke lenger er et forskningsprosjekt, men har utviklet seg til en fast infrastruktur, sa hun i forbindelse med tildelingen i 2024.
Barnekreftbiobanken ble etablert med støtte fra Barnekreftforeningen i 2017, og har som hovedmål å bedre diagnostikk, behandling og oppfølging av barn med kreft.
– At vi har en norsk barnekreftbiobank muliggjør både norske forskningsprosjekter og deltakelse i internasjonale studier, sier Barnekreftforeningens fagsjef, Britt Ingunn Wee Sævig.
Om søknadsprosessen
Flere opplysninger om utlysningen og søknadsportal er tilgjengelig på Barnekreftforeningens nettsider fra 1.september 2024.
Vilkår for å søke midler finner du her.
Søknadsfrist: 1.november 2024 kl. 12.00.